Het Rode Kruis doet heel wat voor mensen die het moeilijk hebben. We helpen niet alleen volwassenen, maar ook kinderen.

Een boek aan bed

(c) Rode Kruis-Vlaanderen Frank ToussaintMisschien ken jij een vriend, vriendin of klasgenoot die lang in het ziekenhuis moest blijven? Of misschien verbleef je zelf al eens in het ziekenhuis? Dan weet je dat in bed liggen na een tijdje begint te vervelen. Het Rode Kruis zorgt ervoor dat je even aan iets anders kan denken: we komen langs met een rijdende bibliotheek en brengen jou een leuk boek of een strip aan bed.

 

 

Vakantie voor iedereen

Ga jij graag op vakantie? Spelen en ravotten of lekker niets doen, heerlijk! Helaas is dit niet voor iedereen mogelijk. Bijvoorbeeld voor kinderen van wie de ouders niet veel geld hebben. Of kinderen die langdurig ziek zijn of een handicap hebben. Speciaal voor hen organiseert het Rode Kruis elke zomer vakantiekampen. Zo kunnen ook zij eens lekker genieten en zich eens goed uitleven.

 

Nog meer hulp

(c) Rode Kruis-Vlaanderen Thomas VanhauteHet Rode Kruis doet nog veel meer voor wie het moeilijk heeft. Wist je bijvoorbeeld dat je bij het Rode Kruis een rolstoel of krukken kan ontlenen? Of dat we kinderen helpen die niet goed kunnen volgen op school? Of dat onze vrijwilligers oude en zieke mensen een bezoekje aan huis brengen? Je ontdekt er alles over in de spreekbeurtset.