In Vlaanderen zijn er bijna 300 afdelingen van het Rode Kruis, waarschijnlijk dus ook bij jou in de buurt! Verspreid over de hele wereld is het Rode Kruis actief in 183 landen.

  

Het Rode Kruis in je buurt

(c) Rode Kruis-VlaanderenHet Belgische Rode Kruis bestaat uit twee delen: het Franstalige Rode Kruis en Rode Kruis-Vlaanderen. Bij Rode Kruis-Vlaanderen zijn 14.000 vrijwilligers actief. Ze helpen mensen in heel Vlaanderen. Dit doen ze niet vanuit één plaats. Nee, ze helpen vanuit een afdeling in je buurt. Er zijn bijna 300 afdelingen in Vlaanderen. Die afdelingen hebben vaak ook een luik voor kinderen en jongeren. Je kan er spelen en heel wat leren over het Rode Kruis.

 

Zoek Jeugd Rode Kruis in jouw buurt.

 

 

Het Rode Kruis in de wereld

(c) International Committee of the Red Cross - Marko KokicNiet alleen België heeft een Rode Kruis. Bijna elk land in de wereld heeft er eentje! Het Rode Kruis in een bepaald land heet een Rode Kruisvereniging. Er zijn 187 verenigingen in de hele wereld. Als er ergens iets gebeurt, bijvoorbeeld een aardbeving of een overstroming, helpen de verenigingen elkaar. Hoe weten ze van elkaar waar er hulp nodig is? Daarvoor zorgt de Federatie. Dit is een organisatie die boven alle Rode Kruisverenigingen staat.

 

Naast de Federatie is er ook nog het Comité. Het Comité zorgt ervoor dat slachtoffers tijdens een oorlog bescherming en hulp krijgen. Wist je dat de mensen van het Comité soms de enigen zijn die gevangenen tijdens een oorlog mogen bezoeken?